Voorkanten Waardvogel. 2

De Waardvogel is het contactblad van de NVWK wat gemaakt wordt voor en door leden. Het bestaat al sinds de oprichting van de vereniging in 1961 en kent daarmee een respectabel aantal jaargangen!

Sinds het prille begin is er naar gestreefd om kwaliteitsartikelen en mooie, relevante illustraties te plaatsen. Er is inmiddels een enorm archief aan materiaal beschikbaar. Het is de bedoeling dat dit archief in de toekomst op de site komt te staan. Dit archief krijgt ook een zoekfunctie, zodat er gericht naar informatie gezocht kan worden.

De Waardvogel wordt vijf maal per jaar uitgegeven. In de Waardvogel komen de meest uiteenlopende onderwerpen m.b.t. de natuur in de Krimpenerwaard aan bod en geregeld wordt er een 'uitstapje' naar zaken buiten de Krimpenerwaard gemaakt.

Het blad is uitgegroeid tot een gewaardeerd medium wat leden graag op de mat zien vallen. De Waardvogel ligt tegenwoordig ook ter inzage in openbare gebouwen in de Krimpenerwaard, om hiermee de activiteiten en de doelstellingen van de vereniging te promoten. Zo worden de activiteitenagenda en prachtige natuurfoto’s afgewisseld met luchtige artikelen over excursies of met wetenschappelijke informatie.

De huidige redactie bestaat uit twee personen. Maria Spruit laat al sinds december 2002 haar creativiteit los op de Waardvogel; Joke Colijn maakt sinds 2011 deel uit van de redactie en vertegenwoordigt die in het bestuur. Samen doen zij hun best om van elke uitgave weer een mooi en interessant nummer te maken. Bijna alle kopij en foto’s worden aangeleverd door eigen leden, en daar is de NVWK best heel trots op. Raakt u geïnspireerd? Een excursieverslag, een natuurvraag, een achtergrondartikel en/of uw mooiste natuurfoto’s: stuur ze naar nvwkredactie@gmail.com.