_LMF0549

Dit jaar vindt voor het eerst het Welkom Grutto Weekend plaats, op 19 en 20 maart. Om onze nationale vogel welkom te heten nodigt Vogelbescherming Nederland iedereen uit een activiteit of excursie te organiseren rondom de grutto. Ook vindt dit jaar de vijfde Nationale Vogelweek plaats en wel van 14 t/m 22 mei 2016. De geheel vernieuwde website is online gegaan.

Waarom organiseert Vogelbescherming Nederland de Nationale Vogelweek en het Welkom Grutto Weekend?

Het doel van de Nationale Vogelweek en het Welkom Grutto Weekend is om het kijken naar vogels te stimuleren door het leuk en laagdrempelig te maken. Onder begeleiding van ervaren vogelkenners zoals jij krijgt iedereen de kans kennis te maken met de verrassende vogelwereld om de hoek. De excursies zijn bij voorkeur gratis, laagdrempelig en kleinschalig. Zo kunnen we met z’n allen de verrassende schoonheid en diversiteit maar ook kwetsbaarheid van de Nederlandse natuur onder de aandacht brengen bij een grote groep mensen en veel nieuwe natuurliefhebbers bereiken en activeren.

Promoot je vogelwerkgroep of andere organisatie

Voor jou als excursieleider en vogel-enthousiast bieden de Nationale Vogelweek en het Welkom Grutto Weekend een goede gelegenheid om in contact te komen met potentiële leden voor je organisatie en om je organisatie te promoten bij hen en bij het bredere publiek in de pers. Vogelbescherming nodigt je uit om je eigen vogelwerkgroep of andere organisatie voor het voetlicht te brengen binnen de Nationale Vogelweek en het Welkom Grutto Weekend.

Je activiteit publiceren op de nieuwe websites

Je kunt je activiteiten in een paar simpele stappen op de website publiceren: ga eerst naar www.vogelweek.nl of www.welkomgrutto.nl. Op beide sites staat rechtsboven een knop ‘Excursieleiders’. Door daar op te klikken kun je voor beide evenementen activiteit(en) aanmaken.

Tips: Jaar van de Kievit, Grutto nationale vogel, golfers love birdies

Op de sites zijn pdf's beschikbaar met tips en inspiratie: na vier jaar organiseren en feedback van deelnemers is immers bekend wat wel en niet goed werkt. Vogelbescherming Nederland roept ook op om aan te sluiten bij een aantal actuele onderwerpen: 2016 is uitgeroepen tot het Jaar van de Kievit. De grutto is verkozen tot nationale vogel. En Vogelbescherming en de Nederlandse Golf Federatie zijn enthousiast bezig om golfbanen vogelvriendelijk te krijgen.

Foto: grutto door Leo Markensteijn

 

Geplaatst op 19 februari 2016