Conferentie 1

Grote opkomst op conferentie over boerenlandvogels in Velp Hogeschool Van Hall Larenstein was trots om Vogelbescherming Nederland en Boerennatuur.nl afgelopen vrijdag 7 april te mogen ontvangen op hun locatie in Velp met hun inspirerende conferentie ‘Succesvol boeren met natuur, ontmoet de praktijk’. Op de conferentie kwamen maar liefst 370 bezoekers af.

De dag had een vliegende start: “Zonder boeren geen weidevogels en geen boerenlandvogels. Daar moeten we ons samen sterk voor maken, zodat we er in slagen de landbouw naar een hoger niveau te tillen!” aldus Fred Wouters, directeur Vogelbescherming Nederland. Alex Datema, voorzitter van Boerennatuur.nl vulde hem aan: “Leuk dat we op deze locatie van hogeschool Van Hall Larenstein zijn. Het onderwijs kan een grote rol spelen om de processen te versnellen!”

De bezoekers hadden de keuze uit 26 workshops om inspiratie op te doen over de praktijk. Van de NVWK waren vertegenwoordigd Jaap Graveland, Bernard de Jong en Joke Colijn. Zij schreven in de Waardvogel van juni 2017 een geanimeerd verslag van de interessante workshops die zij bezochten.

Van het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard waren Marinus Rooken, voorzitter en Mariëlle Oudenes, gebiedscoördinator aanwezig, en ook troffen zij Lisette van der Spek, die voor het collectief Lopikerwaard werkt maar ook intensief betrokken is bij de natuur in de Krimpenerwaard.

Alle bezoekers waren het er over eens dat dit initiatief van Vogelbescherming Nederland en Boerennatuur.nl bijzonder waardevol en inspirerend was. Wij hopen dat de boodschap verder wordt gebracht: succesvol boeren met natuur blijkt heel goed mogelijk, de enthousiaste boeren die hun verhaal vertelden op de workshops zijn het bewijs!

Geplaatst op 10 april 2017